Het gezicht achter de stichting

Wie zijn wij?
Wij zijn Stichting Loswalfestival. Een stichting die zich sinds 2008 inzet voor alle inwoners van Diemen. Een keer per jaar organiseren wij een driedaags gratis evenement waar jong en oud zich kunnen vermaken. 
Het initiatief komt voort uit de gedachte dat gemeente Diemen langzaam een “slaap” stad wordt. Daarnaast wordt de gemeente beetje bij beetje opgeslokt door de grote stad Amsterdam.

Diemen telt zo’n 30.000 inwoners. Het “wij” gevoel is vaak ver te zoeken en wordt langzaam overgenomen door het “ik” gevoel. Veel inwoners kennen hun medebewoners alleen van gezicht en daar willen wij als stichting verandering in brengen. Wij willen het “wij” gevoel teruggeven aan ons Diemen.

De stichting wordt gedragen door ongeveer 60 vrijwilligers (uit Diemen) die zich belangeloos inzetten. Wij werken samen met gemeente Diemen, politie Amsterdam-Amstelland, Brandweer Diemen, de verenigingen en stichtingen en de bedrijven die zich hebben gevestigd binnen Diemen. Daarnaast hebben wij een goed contact met de scholen in de omgeving.

Het Loswalfestival groeit en groeit. Onlangs zijn wij een leerstichting geworden (Calibris). Wij begeleiden stagiaires van diverse opleidingen. Hogeschool Inholland Diemen en het ROC van Amstelveen hebben zich al bij ons aangesloten.

Tijdens het evenement staan sport, theater maken, cultuur en creativiteit voorop. Door ons te richten op samenwerking zijn wij in staat om uiteenlopende activiteiten te realiseren. Denk hierbij aan een kunstmarkt, kinder- en wateractiviteiten en activiteiten gericht op dans. Daarnaast wordt er gesport en kunnen de voetjes van de vloer bij diverse workshops en het avondprogramma.

De stichting heeft geen winstoogmerk en komt tot stand door giften, sponsorgelden en niet te vergeten de inzet van de vele vrijwilligers. Hiervoor onze dank!

 

Het bestuur
Danny Mica 
Voorzitter

Elwin Lindeman 
Secretaris

Danielle Jansen 
Penningmeester

Ondernemingsvorm: Stichting

 

Tot mei 2023!

Loswal Festival

Locatie
Venserkade 2
1112 CG
Diemen
loswalfestival@gmail.com

Algemene vragen
loswalfestival@gmail.com
Braderie
loswalbraderie@gmail.com
Sportmarkt
sportmarktdiemen@gmail.com
Kindermarkt
loswalkindermarkt@gmail.com

Stichting Loswalfestival Diemen

Rekeningnummer ABNAMRO:
NL72 ABNA 0611370379


Kamer van Koophandel nummer:
34296784

Translate »